Bomboane cu nuca de cocos

Printeaza

Bomboane cu nuca de cocos din: unt, zahar, smantana dulce, nuca de cocos, ciocolata cu lapte, unt si nuca macinata.

Ingrediente:

  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 250 ml smantana dulce
  • 210 g nuca de cocos

glazura:

  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 80 g unt
  • nuca macinata

 

Mod de preparare:

Topeşte untul cu zahărul şi smântână. Opreşte focul şi adaugă nuca de cocos. Compoziţia astfel obţinută, întinde-o într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu.

Presează bine şi acoperă tot cu folie de aluminiu. Lasă la rece minimum trei ore.

Indepărtează folia şi taie în pătrate potrivit de mari. Dacă se fărâmiţează, modelează-le cu degetele sau cu lama unui cuţit. Separat, pregăteşte glazura.

Topeşte untul la bain-marie împreună cu ciocolata.

Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi toarnă o parte din glazură. Aşază pătrăţelele de cocos şi pune câte o linguriţă cu glazură pe fiecare pătrăţel.

Lasă la congelator vre¬me de 15-20 de minute.

Cu un cuţit, îndepărtează surplusul de ciocolată. Poţi face câteva dungi de ciocolată albă sau cu lapte.

Păstrează bomboanele în frigider cel mult şapte zile.

 

Bomboane cu nuca de cocos

Bomboane cu nuca de cocos

Pofta buna!

 

Campari Orange Cocktail

Campari adaugă o notă distinctivă de amăruie, în timp ce sucul proaspăt de portocale aduce o dulceață naturală și prospețime.   Ingrediente: […]

Dovlecei la tigaie cu ierburi aromatice

dovlecei, ulei de masline, usturoi, cimbru, oregano, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei medii 2 linguri de ulei de măsline 2 căței de usturoi (opțional) 1 linguriță de cimbru uscat 1 linguriță de oregano uscat Sare și piper după gust     Mod de preparare: Spălați și tăiați capetele […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.