Bomboane cu nuca de cocos

Printeaza

O reteta de bomboane cu nuca de cocos din: unt, zahar, smantana dulce, nuca de cocos, ciocolata cu lapte, unt si nuca macinata.

Ingrediente:Bomboane cu nuca de cocos

  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 250 ml smantana dulce
  • 210 g nuca de cocos

pentru glazura:

  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 80 g unt
  • nuca macinata

 

Mod de preparare:

Topeşte untul cu zahărul şi smântână. Opreşte focul şi adaugă nuca de cocos. Compoziţia astfel obţinută, întinde-o într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu. Presează bine şi acoperă tot cu folie de aluminiu. Lasă la rece minimum trei ore.

Indepărtează folia şi taie în pătrate potrivit de mari. Dacă se fărâmiţează, modelează-le cu degetele sau cu lama unui cuţit. Separat, pregăteşte glazura. Topeşte untul la bain-marie împreună cu ciocolata.

Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi toarnă o parte din glazură. Aşază pătrăţelele de cocos şi pune câte o linguriţă cu glazură pe fiecare pătrăţel. Lasă la congelator vre¬me de 15-20 de minute.

Cu un cuţit, îndepărtează surplusul de ciocolată. Poţi face câteva dungi de ciocolată albă sau cu lapte. Păstrează bomboanele în frigider cel mult şapte zile.

Bomboane cu nuca de cocos

Bomboane cu nuca de cocos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.