Campari adaugă o notă distinctivă de amăruie, în timp ce sucul proaspăt de portocale aduce o dulceață naturală și prospețime. Ingrediente: […]
Bomboane cu nuca de cocos
PrinteazaBomboane cu nuca de cocos din: unt, zahar, smantana dulce, nuca de cocos, ciocolata cu lapte, unt si nuca macinata.
Ingrediente:
- 150 g unt
- 150 g zahar
- 250 ml smantana dulce
- 210 g nuca de cocos
glazura:
- 250 g ciocolata cu lapte
- 80 g unt
- nuca macinata
Mod de preparare:
Topeşte untul cu zahărul şi smântână. Opreşte focul şi adaugă nuca de cocos. Compoziţia astfel obţinută, întinde-o într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu.
Presează bine şi acoperă tot cu folie de aluminiu. Lasă la rece minimum trei ore.
Indepărtează folia şi taie în pătrate potrivit de mari. Dacă se fărâmiţează, modelează-le cu degetele sau cu lama unui cuţit. Separat, pregăteşte glazura.
Topeşte untul la bain-marie împreună cu ciocolata.
Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi toarnă o parte din glazură. Aşază pătrăţelele de cocos şi pune câte o linguriţă cu glazură pe fiecare pătrăţel.
Lasă la congelator vre¬me de 15-20 de minute.
Cu un cuţit, îndepărtează surplusul de ciocolată. Poţi face câteva dungi de ciocolată albă sau cu lapte.
Păstrează bomboanele în frigider cel mult şapte zile.
Bomboane cu nuca de cocos
Pofta buna!
Dovlecei la tigaie cu ierburi aromatice
dovlecei, ulei de masline, usturoi, cimbru, oregano, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei medii 2 linguri de ulei de măsline 2 căței de usturoi (opțional) 1 linguriță de cimbru uscat 1 linguriță de oregano uscat Sare și piper după gust Mod de preparare: Spălați și tăiați capetele […]