Bomboane cu nuci pralinate
PrinteazaO reteta delicioasa de bomboane cu nuci pralinate din: nuci, zahar, coaja de protocala glasata, stafide si ciocolata de menaj.
- 300 g nuci
- 100 g zhar
- 100 g coaja de portocala glasata
- 1 mana stafide
- 300 g ciocolata neagra menaj
Mod de preparare:
Caramelizează pe foc 100 g de nuci în zahăr, amestecând încontinuu. Stinge şi lasă să se răcească. Când s-au răcit, pisează- le, dar nu foarte mărunt. Amestecă acest cranţ (praline) cu restul de nuci, pisate şi ele mai mare, şi coaja de portocală tocată mărunţel. Adaugă stafidele şi omogenizează.
Lasă amestecul deoparte şi topeşte ciocolata la bain-marie. Când e gata, las-o să se răcorească, apoi toarn-o peste compoziţia de nucă.
Amestecă energic, ca să nu răcească de tot. Ia cu o linguriţă din compoziţie şi pune pe o hârtie de copt. Turteşte bomboanele şi dă-le rece câteva ore.
Bomboane cu nuci pralinate
Pofta buna!