Bomboane cu nuci pralinate

Printeaza

O reteta delicioasa de bomboane cu nuci pralinate din: nuci, zahar, coaja de protocala glasata, stafide si ciocolata de menaj.

Ingrediente:Bomboane cu nuci pralinate

  • 300 g nuci
  • 100 g zhar
  • 100 g coaja de portocala glasata
  • 1 mana stafide
  • 300 g ciocolata neagra menaj

 

Mod de preparare:

Caramelizează pe foc 100 g de nuci în zahăr, amestecând încontinuu. Stinge şi lasă să se răcească. Când s-au răcit, pisează- le, dar nu foarte mărunt. Amestecă acest cranţ (praline) cu restul de nuci, pisate şi ele mai mare, şi coaja de portocală tocată mărunţel. Adaugă stafidele şi omogenizează.

Lasă amestecul deoparte şi topeşte ciocolata la bain-marie. Când e gata, las-o să se răcorească, apoi toarn-o peste compoziţia de nucă.

Amestecă energic, ca să nu răcească de tot. Ia cu o linguriţă din compoziţie şi pune pe o hârtie de copt. Turteşte bomboanele şi dă-le rece câteva ore.

Bomboane cu nuci pralinate

Bomboane cu nuci pralinate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.