Bomboane picante de ciocolata cu parmezan
PrinteazaBomboane picante de ciocolata cu parmezan din: ciocolata amara, parmezan, ardeiiute, nucsoara, vanilie, ulei de arahide.
- 200 g ciocolată amară (maxim 65% cacao)
- 60 g parmezan
- 1 ardei iute roşu uscat
- nucşoară (opţional)
- seminţele unui baton de vanilie (opţional)
- 1 lingură ulei de arahide/ fructe
Mod de preparare:
Tăiem ciocolata în bucăţi. O topim în cuptorul cu microunde pentru 2 minute sau la bain marie. După ce s-a topit, o amestecăm cu puţină nucşoară sau cu seminţele unui baton de vanilie.
Ungem o formă cu ulei de arahide sau fructe şi apoi o scurgem bine. Umplem pe trei sferturi forma cu ciocolată topită şi o lăsăm să se răcească puţin. Nu trebuie să se întărească, ci doar să se răcească.
Intre timp, tăiem în pătrăţele foarte mici parmezanul şi tocăm mărunt un ardei roşu picant. Adăugăm cubuleţele de parmezan peste ciocolata rece şi le presăm uşor cu o linguriţă până intră în ciocolată. Dăm forma la congelator pentru cca 30 de minute sau la frigider pentru o oră.
După ce s-au întărit, le scoatem din formă si le servim. Sunt delicioase!
Bomboane picante de ciocolata cu parmezan
Pofta buna!