Bomboane picante de ciocolata cu parmezan

Printeaza

Bomboane picante de ciocolata cu parmezan din: ciocolata amara, parmezan, ardeiiute, nucsoara, vanilie, ulei de arahide.

Ingrediente:Bomboane picante de ciocolata cu parmezan

  • 200 g ciocolată amară (maxim 65% cacao)
  • 60 g parmezan
  • 1 ardei iute roşu uscat
  • nucşoară (opţional)
  • seminţele unui baton de vanilie (opţional)
  • 1 lingură ulei de arahide/ fructe

 

Mod de preparare:

Tăiem ciocolata în bucăţi. O topim în cuptorul cu microunde pentru 2 minute sau la bain marie. După ce s-a topit, o amestecăm cu puţină nucşoară sau cu seminţele unui baton de vanilie.

Ungem o formă cu ulei de arahide sau fructe şi apoi o scurgem bine. Umplem pe trei sferturi forma cu ciocolată topită şi o lăsăm să se răcească puţin. Nu trebuie să se întărească, ci doar să se răcească.

Intre timp, tăiem în pătrăţele foarte mici parmezanul şi tocăm mărunt un ardei roşu picant. Adăugăm cubuleţele de parmezan peste ciocolata rece şi le presăm uşor cu o linguriţă până intră în ciocolată. Dăm forma la congelator pentru cca 30 de minute sau la frigider pentru o oră.

După ce s-au întărit, le scoatem din formă si le servim. Sunt delicioase!

 

Bomboane picante de ciocolata cu parmezan

Bomboane_picante_de_ciocolata_cu_parmezan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.