Bombonele cu ciocolata amaruie

Printeaza

Bombonele cu ciocolata amaruie din: unt, zahar, lapte, oua, faina, praf de copt, vanilie.

Ingrediente:Bombonele cu ciocolata amaruie

  • 200 g unt
  • 170 g zahăr
  • 4 ouă
  • 220 ml lapte
  • 350 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • esenţă de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri colorant alimentar roşu
  • 2 linguri cacao
  • gem
  • 360 g ciocolată amăruie

 

Mod de preparare:

Se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul măcinat. Se înglobează pe rând ouăle, apoi esenţa de vanilie, colorantul, 1/2 din cantitatea de lapte şi 1/2 din cantitatea de faină.

Se adaugă restul de lapte, se mixează, apoi se înglobează restul de faină cernută cu cacao şi praf de copt. Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la cuptorul preîncălzit la 175°C, 50 minute.

Se lasă să se răcească complet, apoi se taie în cuburi care se mărunţesc. Se înglobează gem, se formează bile de 25 g fiecare şi se pun într-o tavă. Se topeşte ciocolata pe baie de aburi, apoi se ia câte un beţişor, se trece prin ciocolată şi se înfige într-o bilă.

La fel se procedează cu toate biluţele, apoi se dau la frigider 1-2 ore sau la congelator 15-20 minute.

Se introduce fiecare biluţă în ciocolata topită, se lasă să se scurgă şi se ornează cu bombonele colorate, cocos sau ciocolată albă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.