Bombonele cu ciocolata amaruie
PrinteazaBombonele cu ciocolata amaruie din: unt, zahar, lapte, oua, faina, praf de copt, vanilie.
- 200 g unt
- 170 g zahăr
- 4 ouă
- 220 ml lapte
- 350 g făină
- 1 plic praf de copt
- esenţă de vanilie
- 1 praf de sare
- 2 linguri colorant alimentar roşu
- 2 linguri cacao
- gem
- 360 g ciocolată amăruie
Mod de preparare:
Se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul măcinat. Se înglobează pe rând ouăle, apoi esenţa de vanilie, colorantul, 1/2 din cantitatea de lapte şi 1/2 din cantitatea de faină.
Se adaugă restul de lapte, se mixează, apoi se înglobează restul de faină cernută cu cacao şi praf de copt. Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la cuptorul preîncălzit la 175°C, 50 minute.
Se lasă să se răcească complet, apoi se taie în cuburi care se mărunţesc. Se înglobează gem, se formează bile de 25 g fiecare şi se pun într-o tavă. Se topeşte ciocolata pe baie de aburi, apoi se ia câte un beţişor, se trece prin ciocolată şi se înfige într-o bilă.
La fel se procedează cu toate biluţele, apoi se dau la frigider 1-2 ore sau la congelator 15-20 minute.
Se introduce fiecare biluţă în ciocolata topită, se lasă să se scurgă şi se ornează cu bombonele colorate, cocos sau ciocolată albă.
Pofta buna!