Bombonele cu nuca si cacao
PrinteazaBombonele cu nuca si cacao din: zahar, lapte, rom, biscuiti, nuca, cacao, unt.
- 1/2 kg zahăr
- 200-300 ml lapte
- 2 linguriţe esenţă de rom
- biscuiti
- nuca
- cacao
- unt
Mod de preparare:
Se pun pe foc, într-o cratiţă, 1/2 kg zahăr, 200-300 ml lapte şi 2 linguriţe esenţă de rom, până când zahărul se topeşte şi laptele este fierbinte.
Separat se amestecă 1/2 kg biscuiţi măcinaţi fin, 2 linguri de nucă măcinată şi 2 linguri cacao. Se adaugă 100-200 g unt 80% grăsime tăiat cubuleţe, iar deasupra se toarnă laptele fierbinte.
Se omogenizează totul cu o lingură de lemn şi se lasă până când compoziţia devine potrivită pentru modelat. Se ia aluat în palmă, la mijloc se pune câte o vişină din vişinată, se fac biluţe şi apoi se tăvălesc prin nucă de cocos rasă.
Se păstrează la frigider.
Pofta buna!