Bombonele cu visine si nuca

Printeaza

Bombonele cu visine si nuca din: biscuiti, zahar, ciocolata, cacao, margarina, esenta de lamaie, gem, rahat, visine, nuca, bombonele.

 

Ingrediente:Bombonele cu visine si nuca

  • 700 g biscuiţi
  • 100 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 200 g ciocolată de menaj
  • 3 linguri cacao
  • 200 g margarină
  • 1 fiolă esenţă de lămâie
  • 4 linguri gem de caise
  • 100 g rahat
  • 200 g vişine fără sâmburi
  • 200 g nucă fin măcinată
  • 50 g nucă tăiată mărunt
  • bombonele colorate

Mod de preparare:

Rupi în bucăţi câţiva biscuiţi, iar restul îi dai prin maşina de tocat.

Din ciocolată, zahăr, margarină şi cacao, faci un sirop pe foc mic.

Călduţ, îl torni peste biscuiţii măcinaţi, amesteci, apoi adaugi gemul, zahărul vanilinat, esenţa, rahatul tăiat cubuleţe şi nucile mărunţite.

Formezi bile cu o vişină la mijloc. Le treci prin nuca măcinată, bomboane colorate sau ciocolată măruntită.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Umplutura de castane

Bomboane cu castane

Bomboane cu castane din: piure de castane, biscuiti, zahar, cacao, rom, vanilie, gem de caise, drajeuri. Ingrediente: 200 g piure de castane 100-150 g biscuiţi cu vanilie 1-2 linguri zahăr pudră cacao 1 linguriţă aromă de vanilie 1 linguriţă aromă de rom 1-2 linguri gem de caise minidrajeuri colorate   Mod de preparare: Piureul de […]

Fursecuri cu bomboane

Fursecuri fragede cu bomboane

Fursecuri fragede cu bomboane din: unt, zahar, faina, ou, gris, sos de ciocolata, bombonele. Ingrediente: 250 g unt nesărat 125 g zahăr pudră 250 g făină un ou 125 g griş fin sau mălai fin Pentru servit: sos de ciocolată bombonele diverse   Mod de preparare: Untul, ţinut la temperatura camerei, oul şi zahărul se […]

Bomboane marocane

Bomboane cu visine

Bomboane cu visine din: nuci, zahar, unt, cacao, visine. Ingrediente: 250 g nuri măcinate 250 g zahăr 100 g unt 4 linguri cacao vişine, fără sâmburi   Mod de preparare: Mixezi untul cu zahărul şi când capătă o consistenţă cremoasă adaugi nucile măcinate şi cacaua. Formezi biluţe, în care aşezi câte o vişină. Le dai […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.