Bors cu afumatura de porc

Printeaza

Bors cu afumatura de porc din: carne afumata de porc, ceapa, morcovi, telina, bulion, taitei de casa, ou, leustean, sare, bors.

Ingrediente:

  • 1/2 kg carne afumată de porc
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 telină
  • 1 linguriţă de bulion
  • 100 g tăiţei de casă
  • 1 ou
  • 2 linguri cu leuştean verde sau uscat
  • sare 1 l borş

 

Mod de preparare Bors cu afumatura de porc:

Spălaţi şi curăţaţi carnea de oasele mici şi de părţile prea afumate, tăiaţi în bucăţi mici de 2-3 cm, lăsaţi în apă rece 1 oră; schimbaţi apa, mai lăsaţi 1/2 oră şi spălaţi iar carnea. Puneţi să fiarbă cu apă rece cât s-o acopere 1/2 oră.

Puneţi la fiert 1 1 apă rece într-o oală mai mare şi când dă în clocot, adăugaţi legumele curăţate, spălate şi tăiate mărunt.

Treceţi carnea (fiartă separat) în supă, fierbeţi acoperit 20 min. Săraţi, adăugaţi tăiţeii de casă fierţi şi bulionul.

Lăsaţi să clocotească 1 min, apoi acriţi cu borş fiert separat.

Presăraţi în oală leuştean verde sau uscat, acoperiţi şi lăsaţi 5 min să se răcorească.

Bateţi oul ca pentru omletă, apoi adăugaţi 4-5 linguri cu borş fierbinte şi amestecaţi bine.

Turnaţi în oala cu borş.

Serviţi mâncarea fierbinte, cu pâine de casă şi ardei iute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.