Bors ardelenesc de miel
PrinteazaBors ardelenesc de miel din: miel, morcov, patrunjel, telina, ceapa, rosii, orez, oua, verdeata, bors, smantana, sare, piper.
- 700 g miel
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ţellnă
- 2 cepe
- 3 roşii
- 70 g orez
- 2 ouă
- 1 legătură verdeaţă
- 1 I borş
- 200 g smântână
- sare, piper
Mod de preparare:
Cureţi carnea de miel, o speli şi o tai în bucăţele. Morcovul, pătrunjelul, ceapa şi ţelina le cureţi, le speli şi le tai în bucăţi, apoi le pui la fiert în 2 I de apă.
Când zarzavatul este fiert pe jumătate, pui bucăţile de carne. După 20 de minute, adaugi orezul spălat şi roşiile decojite şi tăiate bucăţele, apoi borşul fiert separat. Când carnea a fiert, pui verdeaţa şi dregi borşul cu ouă şi cu smantana.
Bors ardelenesc de miel
Pofta buna!