Bors ardelenesc de post
PrinteazaBors ardelenesc de post din: dovlecei, ceapa verde, mazare, varza, ardei grasi, usturoi, morcovi, cartofi, patrunjel, leustean, ulei de masline, suc de rosii, tarhon, sare si piper.
- 2 dovlecei
- 1 legătură ceapă verde
- 100 g mazăre
- 2 frunze de varză
- 2 ardei graşi
- 1 căţel de usturoi
- 2 morcovi
- 1 -2 cartofi
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură leuştean
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 cană suc de roşii
- 2 fire tarhon
- piper
- sare
Mod de preparare:
Cureţi toate zarzavaturile şi legumele si le tai cubuleţe şi fideluţă. In oala în care fierbi borşul pui 2 linguri de ulei şi căleşti morcovul ras, dovleceii, ceapa, după care pui celelalte zarzavaturi să se înăbuşe, turnând peste ele apă caldă. Pui sare, piper şi completezi cu apă, până la jumătatea oalei. Acoperi cu capac, lăsând să dea câteva clocote.
Separat, speli şi toci pătrunjelul şi leuşteanui. Pui verdeaţa tocată în ciorbă, împreună cu sucul de roşii. Decorezi ciorba cu fire de pătrunjel verde, leuştean şi tarhon.
Bors ardelenesc de post
Pofta buna!