Bors ardelenesc
PrinteazaO reteta de bors ardelenesc din: dovlecei, ceapa verde, mazare, ardei grasi, frunze de varza, usturoi, morcovi, cartofi, patrunjel verde, leustean, ulei de masline, suc de rosii, sare, piper, tarhon si bors.
- 2 dovlecei
- 1 legatura ceapa verde
- 100 g mazare boabe proaspata
- 2 ardei grasi (unul galben si unul rosu)
- 2 frunze de varza proaspata
- 1 catel de usturoi
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 legatura leustean
- 2 linguri ulei de masline
- 1 cana suc de rosii
- sare
- piper
- 3 fire tarhon
- 1/2 l bors
Mod de preparare:
Cureţi toate zarzavaturile, tai legumele cubuleţe şi fideluţă, iar morcovii îi razi. Pui ulei în oala de ciorbă şi căleşti ceapa, morcovii şi dovlecelul, după care pui şi celelalte zarzavaturi şi laşi să se înăbuşe puţin. Pui 1 cană de apă călduţă şi fierbi puţin.
Pui apă, sărezi, piperezi, pui capacul şi laşi totul să fiarbă. Speli pătrunjelul şi leuşteanul şi le toci mărunt. Apoi le amesteci cu sucul de roşii şi le pui în ciorbă ‘să mai dea câteva clocote. Cu câteva minute înainte de a opri focul, adaugi borşul fiert în prealabil şi presari fire de pătrunjel verde, leuştean şi tarhon.
Bors ardelenesc
Pofta buna!
Cea mai buna ciorba asta este