Bors ardelenesc

Printeaza

O reteta de bors ardelenesc din: dovlecei, ceapa verde, mazare, ardei grasi, frunze de varza, usturoi, morcovi, cartofi, patrunjel verde, leustean, ulei de masline, suc de rosii, sare, piper, tarhon si bors.

Ingrediente:Bors ardelenesc

  • 2 dovlecei
  • 1 legatura ceapa verde
  • 100 g mazare boabe proaspata
  • 2 ardei grasi (unul galben si unul rosu)
  • 2 frunze de varza proaspata
  • 1 catel de usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura leustean
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cana suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 3 fire tarhon
  • 1/2 l bors

 

Mod de preparare:

Cureţi toate zarzavaturile, tai legume­le cubuleţe şi fideluţă, iar morcovii îi razi. Pui ulei în oala de ciorbă şi căleşti ceapa, morcovii şi dovlece­lul, după care pui şi celelal­te zarzavaturi şi laşi să se înăbuşe puţin. Pui 1 cană de apă călduţă şi fierbi puţin.

Pui apă, sărezi, piperezi, pui capacul şi laşi totul să fiarbă. Speli pătrunjelul şi leuşteanul şi le toci mărunt. Apoi le amesteci cu sucul de roşii şi le pui în ciorbă ‘să mai dea câteva clocote. Cu câteva minute înainte de a opri focul, adaugi borşul fiert în prealabil şi presari fire de pătrunjel verde, leuştean şi tarhon.

Bors ardelenesc

Bors ardelenesc

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Cea mai buna ciorba asta este

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.