Bors aromat de ciuperci
PrinteazaBors aromat de ciuperci din: ciuperci, ulei, morcov, patrunjel, telina, ceapa, orez, plante aromatice, bors, leustean, sare, piper, smantana.
- 300 g ciuperci
- 2 linguri ulei
- 1 morcov mare
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ţelină potrivită
- 1 ceapă
- 2 linguri orez
- 1 linguriţă amestec de plante aromatice
- 600 ml borş
- leuştean verde
- sare
- piper
- smântână
Mod de preparare:
Legumele curăţate şi tăiate cuburi se pun la fiert în 2 l de apă, adăugând sare şi 2 linguri ulei. Separat se pune la fiert orezul în apă cu sare.
Când legumele sunt fierte pe jumătate, se adaugă ciupercile tăiate felii, orezul fiert şi amestecul de plante aromatice şi se lasă să fiarbă. Separat se fierbe borşul.
Se adaugă borşul în fiertura de ciuperci, apoi se presară deasupra leuştean proaspăt tocat şi se acoperă vasul.
Se lasă timp de cca 5 minute să se aromati-zeze. Se serveşte borşul acompaniat de smântână.
Pofta buna!