Bors de berbec

Printeaza

Bors de berbec din: carne de berbec, apa, bors, ceapa, morcov, patrunjel, ardei, rosii, orez, leustean, sare.

Ingrediente:

  • 750 g carne de berbec
  • 1 l apă
  • 0,5 l borş
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel
  • 1 ardei gras
  • 5-6 roşii
  • 2 linguri orez
  • leuştean
  • sare

 

Mod de preparare:

Bors de berbec: Se taie carnea bucăţi, se pune la fiert cu apa şi se spumează. Se adaugă sarea, ceapa, morcovul şi pătrunjelul tăiate în două şi se lasă să fiarbă acoperit la foc mic pînă cînd zarzavatul şi carnea sînt fierte.

Se scoate zarzavatul cu lingura de spumăşi se aruncă. Se adaugă în cirobă ardeiul gras tăiat ca tăiţeii, roşiile curăţate de pieliţă şi seminţe şi tăiate bucăţele, orezul şi borşul fiert.

Cînd orezul este fiert, se pune leuşteanul tocat.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.