Bors de berbec
PrinteazaBors de berbec din: carne de berbec, apa, bors, ceapa, morcov, patrunjel, ardei, rosii, orez, leustean, sare.
Ingrediente:
- 750 g carne de berbec
- 1 l apă
- 0,5 l borş
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 pătrunjel
- 1 ardei gras
- 5-6 roşii
- 2 linguri orez
- leuştean
- sare
Mod de preparare:
Bors de berbec: Se taie carnea bucăţi, se pune la fiert cu apa şi se spumează. Se adaugă sarea, ceapa, morcovul şi pătrunjelul tăiate în două şi se lasă să fiarbă acoperit la foc mic pînă cînd zarzavatul şi carnea sînt fierte.
Se scoate zarzavatul cu lingura de spumăşi se aruncă. Se adaugă în cirobă ardeiul gras tăiat ca tăiţeii, roşiile curăţate de pieliţă şi seminţe şi tăiate bucăţele, orezul şi borşul fiert.
Cînd orezul este fiert, se pune leuşteanul tocat.
Pofta buna!