Bors bucovinean

Printeaza

O reteta de bors bucovinean cu oase, morcovi, ceapa, sfecla, ceapa, ardei gras, telina, varza alba, ulei, rosii, verdeata si sare.

Ingrediente:Bors bucovinean

  • 1,5 kg oase
  • 400 g mor­covi
  • 300 g ceapă
  • 600 g sfeclă
  • 200 g ardei gras
  • 100 g ţelină
  • 500 varză albă
  • 100 ml ulei
  • 600 g roşii
  • 2 l borş
  • 2 legă­turi verdeaţă
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbi oasele, apoi strecori zeama în care au fiert şi pui să fiarbă în ea ceapa tăiată mărunt. Căleşti în ulei zarzavaturile tăiate julien şi le pui în zeamă.

Adaugi roşiile tăiate. Acreşti cu borşul fiert separat şi colorezi cu sfeclă roşie rasă şi opărită cu borş. Serveşti borşul la masă cu smântână şi verdeaţă tocată.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • retete de pasti din bucovina

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.