Bors bucovinean
PrinteazaO reteta de bors bucovinean cu oase, morcovi, ceapa, sfecla, ceapa, ardei gras, telina, varza alba, ulei, rosii, verdeata si sare.
- 1,5 kg oase
- 400 g morcovi
- 300 g ceapă
- 600 g sfeclă
- 200 g ardei gras
- 100 g ţelină
- 500 varză albă
- 100 ml ulei
- 600 g roşii
- 2 l borş
- 2 legături verdeaţă
- sare
Mod de preparare:
Fierbi oasele, apoi strecori zeama în care au fiert şi pui să fiarbă în ea ceapa tăiată mărunt. Căleşti în ulei zarzavaturile tăiate julien şi le pui în zeamă.
Adaugi roşiile tăiate. Acreşti cu borşul fiert separat şi colorezi cu sfeclă roşie rasă şi opărită cu borş. Serveşti borşul la masă cu smântână şi verdeaţă tocată.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- retete de pasti din bucovina