Bors calugaresc asezonat cu leustean si patrunjel

Printeaza

Bors calugaresc asezonat cu leustean si patrunjel din: cartofi, ceapa alba, bors, dovlecel, morcovi, telina, fasole verde, ardei, rosii, varza alba, sare, leustean, patrunjel verde, piper si ulei.

 

Ingrediente:

  • 2 cartofi
  • o ceapa alba
  • 500 ml bors
  • un dovlecel
  • 2 morcovi
  • o telina
  • 100 g fasole verde
  • 2 ardei
  • 6 rosii
  • 4-5 frunze varza alba
  • sare
  • leustean
  • 3-4 frunze patrunjel verde
  • piper
  • 1-2 lingurite ulei

 

 

Mod de preparare:

Se curata si se spala toate legumele. Se taie cubulete potrivite sau rondele, dupa preferinta, si se pun la fiert in apa cu un praf de sare.

Dupa ce au fiert se pune uleiul de masline, se adauga piperul si se acopera cu un capac. Se mai lasa sa fiarba la foc potrivit.

Intre timp, se oparesc rosiile, se curata de coaja, se paseaza cu blenderul si se pun in oala cu legume fierte.

Se mai lasa sa dea in cateva clocote, la foc mic. Separat, se pune borsul si se fierbe cam 3-4 minute, pana da in clocot, apoi se toarna in oala peste celelalte legume.

Borsul calugaresc se serveste asezonat cu leustean si patrunjel.

Bors calugaresc asezonat cu leustean si patrunjel

Bors_calugaresc_asezonat_cu_leustean_si_patrunjel

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Borsul asta imi face o pofta ….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.