Bors din cap de crap din: capete de crap, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, rosii, ardei, ulei, bors, orez, patrunjel, leustean, sare.
Bors din cap de crap
PrinteazaIngrediente:
- 1 kg capete de crap
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 telina
- 1 pastarnac
- 500 g rosii
- 1 ardei
- 50 ml ulei
- 750 ml bors
- 2 linguri orez
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura leustean
- sare
Mod de preparare:
Cureţi şi speli ceapa, ardeiul, morcovii şi albitura. Le toci şi le pui la fiert într-un litru şi jumătate de apă rece cu sare şi ulei. Alegi orezul, îl speli şi îl adaugi în apa care fierbe. Cureţi capetele de peşte, scoţi osul amar şi le speli.
Când legumele sunt pe jumătate fierte, adaugi capetele de crap. Speli roşiile şi le elimini pieliţele după ce le opăreşti în apă clocotită. Le dai prin răzătoarea mare sau prin maşina de tocat. Sucul obţinut îl torni în zeama în care fierb celelalte ingrediente.
Separat, fierbi borşul împreună cu leuşteanul. Il torni peste zeama din cealaltă oală. Adaugi pătrunjelul tocat. Serveşti borşul de peşte cât e cald.
Bors din cap de crap
Pofta buna!
Salată de Sfeclă Roșie cu Nuci
Salată de Sfeclă Roșie cu Nuci – Rețeta Sănătoasă și Delicioasă pentru Orice Ocazie – o alegere perfectă pentru o masă sănătoasă și nutritivă. Această salată combină dulceața naturală a sfeclei roșii cu crocantul nucilor, creând o armonie de texturi și arome care va încânta papilele gustative. Ideală pentru prânz, cină sau chiar ca aperitiv, […]
Mâncare de Gulii cu Smântână – un preparat perfect pentru cei care doresc să savureze o mâncare ușoară, dar plină de savoare. Gulia, o legumă rădăcinoasă cu un gust subtil și o textură crocantă, se combină perfect cu smântâna cremoasă pentru a crea un fel de mâncare reconfortant și delicios. Ingrediente: 4 gulii mari 200 […]
Cea mai bune ciorba asta este