Bors de caras
PrinteazaBors de caras din: carasi, morcov, ardei, ceapa, rosii, orez, radacina de pastarnac, sare, leustean, bors, ardei iute.
- 3 carasi mari
- 1 morcov
- 1 ardei verde
- 1 ardei rosu
- 1 ceapa
- 2 rosii
- 2 linguri orez
- 1 radacina de pastarnac sau 1 telina mica
- sare
- 1 legatura leustean
- 1 l bors
- 2 ardei iuti
Mod de preparare:
Cureţi peştele de solzi, urechi şi viscere. Il speli în mai multe ape şi îl porţio- nezi. Cureţi legumele, le speli şi le tai în cubuleţe.
Pui la fiert 2 1/2 litri apă cu sare şi, când clocoteşte, adaugi legumele. După 5 minute, pui orezul, în prealabil ales şi spălat, iar după alte 5 minute, adaugi peştele şi îl fierbi la foc mic, pentru aproximativ 10 minute.
Separat fierbi borşul, îndepărtezi spuma care se formează şi îl torni în ciorbă când a fiert peştele. Laşi să dea în câteva clocote, după care presari ardeiul iute curăţat şi tocat, sare şi piper după gust, precum şi leuşteanul mărunţit.
Bors de caras
Pofta buna!
Incoming search terms:
- bors de caras
Bun borsul de caras