Bors cu carne afumata de porc

Printeaza

Bors cu carne afumata de porc din: carne afumata de porc, ceapa, morcovi, telina, bulion, taitei de casa, ou, leustean, sare, bors.

Ingrediente:

  • 1/2 kg carne afumată de porc
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină
  • 1 linguriţă de bulion de roşii
  • 100 g tăiţei de casă
  • 1 ou
  • 2 linguri cu leuştean verde sau uscat
  • sare
  • 1l borş

 

Mod de preparare Bors cu carne afumata de porc:

Spălaţi şi curăţaţi carnea de oase şi de părţile prea afumate, tăiaţi în bucăţi mici de 2-3 cm, lăsaţi în apă rece 1 oră; schimbaţi apa şi spălaţi iar carnea.

Puneţi să fiarbă cu apă rece cât s-o acopere 1/2 oră. Puneţi la fiert 1l apă rece şi când dă în clocot, adăugaţi legumele curăţate, spălate şi tăiate julien (beţişoare).

Treceţi carnea fiartă separat în supă, fierbeţi acoperit 20 min.

Săraţi, adăugaţi tăiţeii de casă fierţi separat şi bulionul de roşii. Lăsaţi să clocotească 1 min, apoi acriţi cu borş fiert separat.

Presăraţi în oală leuştean verde sau uscat, acoperiţi şi lăsaţi 5 min să se răcorească.

Bateţi oul ca pentru omletă, apoi adăugaţi 4-5 linguri cu borş fierbinte şi amestecaţi bine. Turnaţi în oala cu borş.

Serviţi mâncarea fierbinte cu pâine de casă şi ardei iute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.