Borș de Sfeclă Roșie Autentic – Rețetă Tradițională și Nutritivă din: sfecla rosie, morcov, ceapa, cartofi, varza, bors, ulei, sare, piper, frunze de dafin. Ingrediente: 3 sfecle roșii medii 1 morcov 1 ceapă 2 cartofi 1/2 varză 1 litru de borș 2-3 linguri de ulei Sare, piper, frunze de dafin Mod de Preparare: Curăță […]
Bors cu carne de iepure
PrinteazaBors cu carne de iepure din: carne de iepure, morcov, ceapa, bulion, tarhon, slanina afumata, verdeata, bors.
Ingrediente:
- şiră şi coaste de iepure
- 2 morcovi
- 1 ceapă mare
- o lingură bulion de roşii
- frunze de tarhon
- 100 g slăninuţă afumată (feliuţe)
- multă verdeaţă
- bors
Mod de preparare:
Din carnea de iepure (frăgezită înainte) se separă pulpele şi pieptul pentru friptură, iar coastele şi şira spinării cu muşchii de pe spate se pun la fiert împreună cu ceapa, morcovul şi sare, în 2 l apă.
După ce carnea s-a pătruns, se strecoară supa şi se pune într-o oală, împreună cu carnea fiartă.
Se mai adaugă 2 I de apă, bulion (sau suc de roşii) pentru culoare, tăiţei de casă; se dă în câteva clocote împreună cu slăninuţă tăiată felii subţiri.
Când e aproape gata, se adaugă borsul si se lasa sa fiarba cateva minute.
Bors cu carne de iepure
Borș de Sfeclă Roșie Autentic – Rețetă Tradițională și Nutritivă
Borș – beneficii pentru sanatate, proprietati, contraindicatii
Borș – beneficii pentru sanatate, proprietati, contraindicatii. Borșul este o băutură tradițională în multe țări din Europa de Est și Asia Centrală. Este obținut prin fermentarea lactobacililor într-un amestec de apă și tărâțe de grâu sau porumb. Borșul este cunoscut pentru gustul său acru și a devenit un ingredient de bază în multe feluri de […]
Borș de ied din: carne de ied, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, telina, patrunjel verde, leustean, orez, galbenusuri, smantana, untura, sare, bors. Ingrediente: 1 kg carne de ied 2-3 cepe 2 morcovi ½ rădăcină de pătrunjel 1 țelină mijlocie 1 legătură pătrunjel verde leuștean după gust 50 g orez 3-4 gălbenușuri 200 g smântână 1 […]
Pofta buna!