Bors cu carne de miel
PrinteazaBors cu carne de miel din: cap de miel, picioare de miel, ceapa, morcov, patrunjel, orez, smantana, patrunjel, leustean, bors, apa, ou, sare.
- un cap de miel
- picioarele din faţă
- 3-4 cepe verzi
- un morcov
- un pătrunjel
- 2 linguri orez
- un pahar smântână
- pătrunjel verde tocat
- o crenguţă leuiştean
- 1 l borş
- 2 l apă
- un ou
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă bine capul de miel, se taie urechile şi vârful botului cu tot cu nas. Se spală bine apoi toată carnea.
Intr-o oală de trei litri se pune apa şi se aşează pe plită, la foc domol, în oală se pun carnea, legumele rase pe râzătoare, ceapa tocată şi se lasă să fiarbă. Se scoate spuma şi se îndepărtează. Când carnea este fiartă se adaugă orezul şi se lasă încă 15 minute să fiarbă.
Apoi se adaugă leuşteanul şi borşul şi se lasă să mai dea vreo doua clocote. După aceea se scoate leuşteanul. Se drege borşul cu smântână amestecată cu un gălbenuş bătut şi se serveşte.
Pofta buna!