Bors cu carne de vacuta

Printeaza

Bors cu carne de vacuta din: carne de vita, ceapa, orcov, ardei, rosii, orez, bors, leustean, ou sau smantana, sare.

 

Ingrediente:

  • 3/4 kg carne de vită de la cap sau de la piept
  • o ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 3 roşii
  • 3 linguri de orez
  • 1 l borş
  • leuştean tocat
  • ou sau smântână
  • sare

 

Mod de preparare Bors cu carne de vacuta:

Spălaţi carnea, o porţionaţi, o daţi în clocot şi aruncaţi apa. Umpleţi oala cu 2 litri de apă rece, după ce aţi spălat carnea, fierbeţi acoperit la foc mic. încercaţi carnea cu furculiţa şi adăugaţi zarzavatul (fără roşii) tăiat fideluţă. Săraţi.

Fierbeţi încă 1/2 oră, acriţi cu borş fiert separat, adăugaţi roşiile tocate şi fierte în borş, decoraţi cu leuştean tocat şi stingeţi focul.

Dregeţi cu ou bătut sau smântână, după ce s-a răcit mâncarea 10 min.

Serviţi cu pâine proaspătă şi ardei iute.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.