Bors cu carne de vacuta
PrinteazaBors cu carne de vacuta din: carne de vita, ceapa, orcov, ardei, rosii, orez, bors, leustean, ou sau smantana, sare.
Ingrediente:
- 3/4 kg carne de vită de la cap sau de la piept
- o ceapă
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 3 roşii
- 3 linguri de orez
- 1 l borş
- leuştean tocat
- ou sau smântână
- sare
Mod de preparare Bors cu carne de vacuta:
Spălaţi carnea, o porţionaţi, o daţi în clocot şi aruncaţi apa. Umpleţi oala cu 2 litri de apă rece, după ce aţi spălat carnea, fierbeţi acoperit la foc mic. încercaţi carnea cu furculiţa şi adăugaţi zarzavatul (fără roşii) tăiat fideluţă. Săraţi.
Fierbeţi încă 1/2 oră, acriţi cu borş fiert separat, adăugaţi roşiile tocate şi fierte în borş, decoraţi cu leuştean tocat şi stingeţi focul.
Dregeţi cu ou bătut sau smântână, după ce s-a răcit mâncarea 10 min.
Serviţi cu pâine proaspătă şi ardei iute.
Pofta buna!