Borș – beneficii pentru sanatate, proprietati, contraindicatii. Borșul este o băutură tradițională în multe țări din Europa de Est și Asia Centrală. Este obținut prin fermentarea lactobacililor într-un amestec de apă și tărâțe de grâu sau porumb. Borșul este cunoscut pentru gustul său acru și a devenit un ingredient de bază în multe feluri de […]
Bors cu carne de vita
PrinteazaBors cu carne de vita din: carne de vita, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ceapa, orez, galbenus, smantana, ulei, tarhon, ceapa verde, sare.
Ingrediente:
- 1 kg carne de vită
- 2 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 ţelină mică
- 1 ceapă
- 2 linguri de orez
- un gălbenuş
- 100 ml smântână
- 2 linguri ulei
- tarhon
- ceapă verde
- sare
- bors
Mod de preparare Bors cu carne de vita:
Carnea de vită, spălată şi tăiată bucăţi, o pui la fiert în 4 litri de apă.
După ce spumuieşti, potriveşti de sare şi adaugi zarzavaturile, spălate şi tocate mărunt.
Variantă: adaugi zarzavaturile date întâi prin razatoare mare şi călite în ulei 2 minute în vasul cu carne.
Laşi ciorba să fiarbă domol, acoperită cu capac. Când carnea este aproape gata, pui orezul spălat şi amesteci ferm, să nu se lipească de fundul vasului.
Se adaugă borşul şi se lasă să clocotească timp de câteva minute, lei de pe foc, pui tarhonul tocat şi acoperi vasul, apoi dregi cu gălbenuş de ou şi smântână.
Pofta buna!
Borș de ied din: carne de ied, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, telina, patrunjel verde, leustean, orez, galbenusuri, smantana, untura, sare, bors. Ingrediente: 1 kg carne de ied 2-3 cepe 2 morcovi ½ rădăcină de pătrunjel 1 țelină mijlocie 1 legătură pătrunjel verde leuștean după gust 50 g orez 3-4 gălbenușuri 200 g smântână 1 […]
Bun borsul asta!