Bors de cartofi cu smantana
PrinteazaBors de cartofi cu smantana din: cartofi, morcov, patrunjel, telina, verdeata, ceapa, apa, leustean, sare, smantana.
- 3-4 cartofi
- un morcov
- un pătrunjel
- o telină
- verdeaţă
- o ceapă
- 1l apă
- 1l borş
- o crenguţă leuştean
- sare
- smântână
Mod de preparare:
Se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe legumele, în afară de cartofi, şi se pun într-o oală cu apă fierbinte.şi puţină sare, să fiarbă.
Când sunt pe jumătate fierte se’ pun cartofii, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe. Se lasă să fiarbă la foc mic. Apoi se adaugă verdeaţa spălată şi tăiată fin, crenguţa de leuştean şi se mai lasă să fiarbă puţin.
Se acreşte cu borş şi se lasă să mai dea în câteva clocote.
Pofta buna!
De regula, prefer supa de cartofi cu smantana. Dar cred ca o sa incerc reteta voastra de bors de cartofi cu smantana. Cred ca e timpul sa fac o ciorba acra.