Bors de cartofi cu smantana

Printeaza

Bors de cartofi cu smantana din: cartofi, morcov, patrunjel, telina, verdeata, ceapa, apa, leustean, sare, smantana.

Ingrediente:Bors de cartofi cu smantana

  • 3-4 cartofi
  • un morcov
  • un pătrunjel
  • o telină
  • verdeaţă
  • o ceapă
  • 1l apă
  • 1l borş
  • o crenguţă leuştean
  • sare
  • smântână

 

Mod de preparare:

Se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe legumele, în afară de cartofi, şi se pun într-o oală cu apă fierbinte.şi puţină sare, să fiarbă.

Când sunt pe jumătate fierte se’ pun cartofii, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe. Se lasă să fiarbă la foc mic. Apoi se adaugă verdeaţa spălată şi tăiată fin, crenguţa de leuştean şi se mai lasă să fiarbă puţin.

Se acreşte cu borş şi se lasă să mai dea în câteva clocote.

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. De regula, prefer supa de cartofi cu smantana. Dar cred ca o sa incerc reteta voastra de bors de cartofi cu smantana. Cred ca e timpul sa fac o ciorba acra.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.