Bors de cartofi cu telina si verdeata din: cartofi, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, leustean, sare, piper, bors, untdelemn.
Ingrediente:
600 g cartofi
100 g ceapa
100 g morcovi
o telina (radacina si frunze)
doua legaturi de patrunjel
o legatura de leustean
sare
piper
un litru bors
facultativ: 3 linguri de untdelemn
Mod de preparare:
Ceapa se toacă mărunt, iar morcovii şi ţelina se dau pe râzătoare.
Dacă este dezlegare, se încinge untdelemnul şi se călesc în ea ceapa şi rădăcinoasele, apoi se înăbuşă cu puţină apă; în caz contrar, legumele doar se înăbuşă.
Când s-au înmuiat, se adaugă cartofii, curăţaţi şi tăiaţi cuburi.
Se condimentează, se toarnă deasupra apă rece şi se lasă la fiert la foc potrivit.
Când cartofii sunt bine fierţi (se poate încerca cu dinţii unei furculiţe), se adaugă borşul (fiert separat înainte) şi verdeaţa (ţelină, pătrunjel, leuştean), tocată mărunt.
Din pătrunjel şi leuştean se păstrează câteva fire care se pun în oală după ce se trage de pe foc.
Borş de cartofi cu urzici din: cartofi, morcov, urzici, ceapa verde, usturoi, bors, leustean si patrunjel. Ingrediente: 300g cartofi (2-3 buc) 1 morcov 1 castron plin cu urzici alese, spălate şi tăiate fâşii 5-6 fire de ceapă verde 2 fire de usturoi cu frunze ½ l borş sare leuştean şi pătrunjel tocate Mod de […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.