Ciorba simpla din: rosii, cartofi, ceapa, morcov, ardei, ulei. Ingrediente: 500 g roşii foarte bine coapte 4 cartofi o ceapă un morcov un ardei gras o lingură ulei sare Mod de preparare: Morcovul ras se căleşte în ulei şi, după ce s-a înmuiat, se stinge cu 1,5 litri apă. Se pun ceapa tăiată mărunt, […]
Borş de cartofi cu urzici
PrinteazaBorş de cartofi cu urzici din: cartofi, morcov, urzici, ceapa verde, usturoi, bors, leustean si patrunjel.
Ingrediente:
- 300g cartofi (2-3 buc)
- 1 morcov
- 1 castron plin cu urzici alese, spălate şi tăiate fâşii
- 5-6 fire de ceapă verde
- 2 fire de usturoi cu frunze
- ½ l borş
- sare
- leuştean şi pătrunjel tocate
Mod de preparare:
Spălaţi şi curăţaţi cartofii şi morcovul, tăiaţi-le romburi mici şi puneţi-le în apă caldă să fiarbă 20 minute.
In acest timp alegeţi urzicile de codiţa tare şi de frunzele veştede, spălaţi-le în 2-3 ape călduţe sau reci şi tăiaţi-le fâşii.
Scurgeţi-le în sită, apoi turnaţi-le în oala cu legume odată cu ceapa şi usturoiul curăţate şi spălate, tăiate mărunt, şi continuaţi fierberea 10-15 minute.
Săraţi mâncarea, acriţi cu borş fiert separat, condimentaţi cu leuştean şi trageţi oala de pe foc.
Pofta buna!
Ciorba cu naut
Ciorba cu naut din: praz, naut, rosii, morcov, ulei, telina, leustean, sare, piper. Ingrediente: 1 fir de praz 1 conservă năut 4 roşii 1 morcov 1 ţelină mică cu frunze 2 linguri ulei de măsline leuştean verde sare piper 2 ouă fierte, pentru servire Mod de preparare: Cureţi prazul şi îl speli, apoi îl […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/retete-ciorba/ciorbe-fara-carne