Bors de ciuperci cu afumatura de porc
PrinteazaO reteta delicioasa de bors de ciuperci cu afumatura de porc din: rasol afumat de porc, ciuperci, morcov, patrunjel, telina, cartofi, ceapa, pasta de tomate, patrunjel, bors, ulei, cimbru si sare.
- 1 rasol afumat de porc
- 500 g ciuperci
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 1 telina
- 4 cartofi
- 1 ceapa
- 2 linguri cu pasta de tomate
- 1 legatura de patrunjel
- 500 ml bors
- ulei
- cimbru
- sare
Mod de preparare:
Spală bine rasolul de porc şi pune-l la fiertîn apă cu sare. Lasă-l să fiarbă până cade carnea de pe os, scoate-l apoi din supă.
Ceapa si zarzavatul taiele marunt si caleste-le in ulei 15 minute. Pune pasta de tomate si putin cimbru si adauga peste carnea din oala.
Spre final, adaugă cartofii cubuleţe şi ciupercile tăiate în sferturi. Potriveşte gustul de sare şi acreşte. După câteva clocote, opreşte focul şi presară verdeaţa tocată fin.
Pentru un gust aparte, adaugă direct în castron două linguri cu smântână mai grasă.
Bors de ciuperci cu afumatura de porc
Pofta buna!