Bors de ciuperci
PrinteazaBors de ciuperci din: apa, bors, ciuperci, ceapa, morcov, orez, smantana, marar, patrunjel, leustean, sare.
- 1 litru apa
- 1/2 l bors
- 300 g ciuperci
- 1 ceapa
- 1 morcov mic
- 2 linguri orez
- 4 linguri smintina
- marar
- patrunjel
- leustean
- sare
Mod de preparare:
Morcovul si patrunjelul se curata, se spala, se dau prin razatoarea de zarzavat. Se pun la fiert cu apa impreuna cu ceapa taiata marunt.
Cind zarzavatul este gata fiert, se strecoara si in zeama de zarzavat obtinuta se pune orezul, ciupercile curatate, spalate si taiate felioare subtiri si sare.
Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperit, pina este gata orezul.
Se adauga verdeata tocata si borsul clocotit si se mai lasa sa dea 2-3 clocote.
Pofta buna!