Musaca de Pui cu Spanac și Piure de Cartofi Aurii – Musacaua este un preparat clasic, apreciat pentru combinația sa de straturi consistente și arome bogate. De această dată, îți propun o variantă ușoară și sănătoasă, în care carnea de pui se împletește perfect cu spanacul proaspăt, iar piureul de cartofi aurii adaugă o notă […]
Bors clasic de sfecla rosie
PrinteazaBors clasic de sfecla rosie din: sfecla, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, bors, apa, sare.
Ingrediente:
- 0 sfeclă mai mare sau 2 mai mici
- 2 rădăcini pătrunjel
- 2 păstârnaci
- o jumătate telină
- o ceapă
- 1 l borş
- 1,5 l apă
- sare
Mod de preparare:
Bors clasic de sfecla rosie: spală bine sfecla, se curăţă de coajă şi se dă prin răzătoarea mare. spală şi se rad celelalte legume; acestea se pun la fiert cu jumătate din cantitatea de sfeclă, să fiarbă descoperite.
Restul de sfeclă se pune în borşul fiert, ca să-l înroşească.
Când legumele sunt fierte se strecoară borşul direct în oală şi se mai lasă să fiarbă încă puţin.
Este bun servit cu smântână şi mămăliguţă caldă.
Pofta buna!
Tocanita de ardei copt cu carne de porc
Tocanita de ardei copt cu carne de porc – Reteta savuroasa pentru o cina consistenta. Este o reteta care imbina perfect aromele dulci si afumate ale ardeilor copti cu fragezimea carnii de porc. Acest fel de mancare este ideal pentru o cina consistenta si plina de gust, care va aduce cu siguranta un strop de […]
Ciorba sau borsul de sfecla este foarte bun. Se stie ca sfecla este in aliment deosebit de nutritiv. As adauga si smantana la aceasta reteta si as servi si cu ardei iute., dar fara mamaliguta.