Bors de crap cu orez

Printeaza

Bors de crap cu orez din: peste, apa, morcovi, telina, ceapa, orez, leustean, sare, piper, bors.

Ingrediente:Bors de crap cu orez

  • 1 kg peste (1 crap)
  • 1 l de apa
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa mare
  • 50 g orez
  • 1 legatura de leustean
  • 1 l de bors
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se pune apa la fiert şi, când dă în clocot, se adaugă morcovii tăiaţi rondele, apoi ceapa şi ţelina tocate mărunt.

Când au fiert legumele, se adaugă orezul şi se lasă la fiert 10 minute.

Se adaugă peştele (curăţat şi porţionat în prealabil) şi se lasă să clocotească 2-3 minute.

Se pune borşul şi se lasă să fiarbă, se potriveşte de sare şi piper şi se opreşte focul.

La final, se adaugă leuşteanul tocat mărunt şi se acoperă oala cu un capac.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.