Bors de crap cu orez
PrinteazaBors de crap cu orez din: peste, apa, morcovi, telina, ceapa, orez, leustean, sare, piper, bors.
- 1 kg peste (1 crap)
- 1 l de apa
- 2 morcovi
- 1 telina mica
- 1 ceapa mare
- 50 g orez
- 1 legatura de leustean
- 1 l de bors
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert şi, când dă în clocot, se adaugă morcovii tăiaţi rondele, apoi ceapa şi ţelina tocate mărunt.
Când au fiert legumele, se adaugă orezul şi se lasă la fiert 10 minute.
Se adaugă peştele (curăţat şi porţionat în prealabil) şi se lasă să clocotească 2-3 minute.
Se pune borşul şi se lasă să fiarbă, se potriveşte de sare şi piper şi se opreşte focul.
La final, se adaugă leuşteanul tocat mărunt şi se acoperă oala cu un capac.
Pofta buna!