Borş de crap
PrinteazaO reteta de bors de crap din: crap, apa, bors, ceapa, patrunjel, ardei grasi, rosii, pastarnac, sare, piper, leustean, patrunjel si orez.
- 1 kg crap
- 1 l apa
- 1/2 l bors
- 2 cepe
- 1 radacina patrunjel
- 2 ardei grasi
- 2-3 rosii sau un pahar cu suc de rosii
- 1 pastarnac
- sare
- piper
- leustean
- patrunjel
- 1-2 linguri orez
Mod de preparare:
Cureţi peştele, îl speli bine, îl sărezi şi îl laşi într-o farfurie. Ai grijă să nu uiţi să îndepărtezi osul triunghiular de la capul peştelui, care este foarte amar.
Cureţi ceapa şi o tai mărunt, după care o aşezi la foc cu apă. Când începe să clocotească, adaugi zarzavatul curăţat, spălat şi tocat mărunt şi orezui.
După ce zarzavatul şi orezul sunt bine fierte, adaugi peştele.
Când ciorba începe să clocotească, pui borşul fiert separat (cu spuma luată) şi roşiile fără pieliţe şi sâmburi, tăiate felii, sau, în lipsă, sucul de roşii.
Potriveşti gustul de acru şi de sărat. Consumi borşul de peşte cu leuştean verde tocat mărunt, presărat deasupra.
Borş de crap
Pofta buna!