Bors cu carnati afumati
PrinteazaBors cu carnati afumati din: oase de porc, piept de porc, carnati afumati, zarzavat, ceapa, unt, dafin, bulion, varza acra, sfecla, costita afumata, bors, otet, zahar, patrunjel.
- 1 kg oase de porc
- 800 g piept de porc
- 180 g cârnaţi
- 250 g zarzavat de supă
- 2 cepe
- 50 g unt
- 2 foi de dafin
- 60 g bulion
- 500 g varză acră
- 400 g sfeclă
- 100 g costiţă afumată
- 1 I borş
- 25 ml otet
- 20 g zahăr
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Fierbi carnea şi oasele cu puţină sare. După ce au dat în fiert, iei spuma şi taşi să fiarbă încet.Tai sfecla fâşii subţiri şi o căleşti cu puţină sare, unt, bulion, oţet, zahăr şi foi de dafin.
Tai varza cubuleţe şi o înăbuşi, apoi căleşti legumele tăiate mărunt. Când s-au fiert carnea şi oasele, în zeama rămasă pui legumele călite, varza şi sfecla. Tai costiţa cubuleţe şi le rumeneşti. La fel procedezi şi cu cârnaţii, apoi adaugi borşul. La sfârşit presari pătrunjel verde. Aşezi în fiecare castronel carnea tăiată şi apoi torni ciorba.
Serveşti ciorba fierbinte, dreasă cu smântână.
Bors cu carnati afumati
Pofta buna!