Bors cu carne de oaie
PrinteazaO reteta delicioasa de bors cu carne de oaie din: carne de oaie, bors, orez, morcovi, ceapa, patrunjel, telina, ardei iute, verdeata, otet de mere, ulei, sare si piper.
- 1,6 kg carne de oaie
- 1/2 l borş
- 3 linguri de orez
- 2-3 morcovi
- 2 cepe
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 ţelină mică
- 1 ardei iute
- 1 legătură verdeaţă (leuştean)
- 2-3 linguri oţet de mere
- 4-5 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegi carne cu oase (gât, coadă, picioare) pe care o tai în bucăţi. Speli apoi carnea şi o laşi la scurs. Pui carnea într- o cratiţă cu ulei, o stropeşti cu oţet de mere, presari piper şi sare şi rumeneşti puţin, întorcând-o pe ambele părţi.
Adaugi apă (2,5 – 3 l) şi fierbi carnea la foc potrivit. Cureţi legumele, le speli şi le tai cubuleţe, apoi le adaugi în cratiţă împreună cu orezul (când carnea este la jumătatea duratei de fierbere). Fierbi borşul separat şi îl torni în oala cu carne cu câteva minute înainte de a opri focul. Potriveşti de sare şi de piper şi adaugi verdeaţa tăiată mărunt.
Poftă bună!