Bors cu carne de vacuta si smantana
PrinteazaBors cu carne de vacuta si smantana din: carne de vita, ceapa, morcovi, bulion, orez, sare, bors, oua, smantana, leustean.
- 3/4 kg carne de vită de la gât sau de la piept
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 2 linguri cu bulion de roşii
- 3 linguri cu orez
- sare
- 1 l de borş
- 1 ou
- 4 linguri cu smântână
- leuştean verde sau uscat
Mod de preparre:
Curăţaţi carnea de oasele mici, spălaţi în multă apă caldă, tranşaţi în bucăţi potrivit de mari şi puneţi-o în oală mai mare cu apă rece cât s-o acopere. Puneţi carnea la fiert şi lăsaţi supa să clocotească 2-3 min. Aruncaţi apa, spălaţi oala, spălaţi şi carnea şi puneţi din nou carnea la fiert cu 2 1 de apă rece. După ce dă în clocot, spumuiţi supa, fierbeţi 3/4 oră la foc mic.
Adăugaţi ceapa şi un morcov tocate, lăsaţii să fiarbă 20 min şi puneţi în supă bulionul desfăcut în apă caldă. Săraţi după dorinţă. Fierbeţi orezul cu 1 cană de apă, clocotiţi borşul separat. Puneţi orezu l în supă, acriţi cu borş, lăsaţi să clocotească 1 min împreună.
Stingeţi focul. Curăţaţi morcovul rămas şi treceţi-1 pe răzătoarea mică; tocaţi mărunt leuşteanul; bateţi oul ca pentru omletă, adăugaţi smântână, bateţi iar. Puneţi în oală: morcovul ras, verdeaţa tocată, oul şi smântână. Acoperiţi oala pentru 1/4 oră.
Serviţi borşul cald, cu pâine de casă şi ardei iute.
Pofta buna!