Bors cu carne de vacuta si smantana

Printeaza

Bors cu carne de vacuta si smantana din: carne de vita, ceapa, morcovi, bulion, orez, sare, bors, oua, smantana, leustean.

Ingrediente:Bors cu carne de vacuta si smantana

  • 3/4 kg carne de vită de la gât sau de la piept
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 2 linguri cu bulion de roşii
  • 3 linguri cu orez
  • sare
  • 1 l de borş
  • 1 ou
  • 4 linguri cu smântână
  • leuştean verde sau uscat

 

Mod de preparre:

Curăţaţi carnea de oasele mici, spălaţi în multă apă caldă, tranşaţi în bucăţi potrivit de mari şi puneţi-o în oală mai mare cu apă rece cât s-o acopere. Puneţi carnea la fiert şi lăsaţi supa să clocotească 2-3 min. Aruncaţi apa, spălaţi oala, spălaţi şi carnea şi puneţi din nou carnea la fiert cu 2 1 de apă rece. După ce dă în clocot, spumuiţi supa, fierbeţi 3/4 oră la foc mic.

Adăugaţi ceapa şi un morcov tocate, lăsaţii să fiarbă 20 min şi puneţi în supă bulionul desfăcut în apă caldă. Săraţi după dorinţă. Fierbeţi orezul cu 1 cană de apă, clocotiţi borşul separat. Puneţi orezu l în supă, acriţi cu borş, lăsaţi să clocotească 1 min împreună.

Stingeţi focul. Curăţaţi morcovul rămas şi treceţi-1 pe răzătoarea mică; tocaţi mărunt leuşteanul; bateţi oul ca pentru omletă, adăugaţi smântână, bateţi iar. Puneţi în oală: morcovul ras, verdeaţa tocată, oul şi smântână. Acoperiţi oala pentru 1/4 oră.

Serviţi borşul cald, cu pâine de casă şi ardei iute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.