Bors cu carne de vita si leustean
PrinteazaBors cu carne de vita si leustean din: piept de vita, morcovi, radacina de telina, ardei grasi, cartofi, ceapa, bors, leustean, sare.
- 650 g piept de vita cuburi
- 3 morcovi
- o felie de radacina de telina
- 2 ardei grasi
- 3 cartofi
- o ceapa
- un litru bors
- leustean
- sare
Mod de preparare:
Carnea spălată si tăiată cuburi se pune la fiert în 2 litri de apă rece şi se lasă în jur de 40 de minute.
Se adună spuma pe măsură ce se formează. Dacă este aproape fiartă carnea, se adaugă morcovii, ţelina şi ceapa, toate tăiate mărunt. Se lasă la fiert 10 minute.
Apoi se pun ardeii, cartofii şi se lasă la fiert. Intre timp, borşul se fierbe separat şi, după ce au fiert cartofii, se adaugă în oală.
Se mai pune apă dacă a scăzut prea mult si se potriveşte de sare. Se aduce la masă cu leuştean.
Bors cu carne de vita si leustean
Pofta buna!
Arata bine borsul cu carne de vita
Buna, buna ciorba!