Bors cu chisca
PrinteazaBors cu chisca
Chişca este stomacul porcului care se umple cu carne tocată şi păsat sau mei.
Păsatul şi carnea se sărează, se piperează şi se amestecă cu puţin cimbru şi puţină slănină tocată. Se frământă cu mâna umedă 2-3 min, apoi se umple stomacul porcului (bine spălat, răzuit pe partea interioară, frecat cu sare şi spălat în multe ape). Astfel pregătită chişca se fierbe în apă caldă câteva ore, fără să clocotească.
Se scoate, se scurge, se lasă în curent de aer 2-3 zile sau se afumă împreună cu slănina şi cârnaţii.
- 1/2 kg chişcă
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 2 linguri cu orez
- 1 lingură cu bulion de roşii
- 1 l borş
- 1 ou
- 1 pahar cu smântână
- sare
- leuştean şi pătrunjel tocate împreună
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa şi morcovii, tocaţi mărunt şi puneţi să fiarbă împreună cu bucata întreagă de chişcă în 2 l de apă caldă.
După 20 min puneţi în oală orezul fiert separat, bulionul de roşii, borşul fiert şi spumuit şi 1 lingură cu sare. Lăsaţi să fiarbă împreună 2-3 min, stingeţi focul şi lăsaţi să se răcorească puţin apoi condimentaţi cu verdeaţă tocată şi dregeţi borşul cu smântână bătută cu ou.
Acoperiţi oala pentru 1/4 oră.
Pofta buna!