Bors cu coltunasi
PrinteazaBors cu coltunasi din: morcov, patrunjel, carne, ou, bors, leustean, faina, galbenus, zeama de lamaie.
- 1/2 morcov
- 1/2 pătrunjel
- 50 g carne fiartă de vita sau de pasăre
- 1/2 ou
- 100 ml borş
- leuştean verde
- 50 g făină
- 1/2 gălbenuş
- 1 linguriţă zeamă de lamaie
Mod de preparare:
Zarzavatul se curăţă, se taie cuburi şi se fierbe în circa 400 ml apă. Din făină şi ou se prepară o cocă mai moale (ca cea de tăiţei) care se întinde şi se taie pătrăţele cu latura de 5-6 cm.
Carnea fiartă se toacă mărunt şi se amestecă cu oul. Se pun grămăjoare mici de carne pe fiecare pătrăţel de aluat care se îndoaie pe diagonală, în formă de triunghi şi se apasă bine pe margini să nu se desfacă.
Se pun colţunaşii în supa de zarzavat şi se lasă să fiarbă 10-15 minute. Inainte de a se lua de pe foc, se pune borşul care a fiert separat şi leuşteanul.
Se ia de pe foc şi se drege cu gălbenuşul amestecat cu zeama de lamaie.
Pofta buna!