Bors cu coriandru si chimen
PrinteazaO reteta delicioasa de bors cu coriandru si chimen din: sfecla, telina, ciuperci, ceapa, ardei gras, cartofi, ulei de floarea soarelui sau de masline, coriandru, bulion de legume, sare, piper negru, iaurt degresat si frunze de chives.
- 500 g sfeclă crudă, tăiată cuburi
- 1 tijă de ţelină, tocată
- 50 g ciuperci champignon, tăiate felii
- 150 g ceapă, tocată
- 1 ardei gras mic, roşu sau galben, curăţat de seminţe şi tocat
- 175 g cartofi, tăiaţi cubuleţe
- 2 linguri ulei de floarea soarelui sau de măsline
- 2 linguriţe coriandru măcinat
- 1 linguriţă seminţe de chimen
- 1,2 litri bulion de legume
- un vârf de cuţit de cimbru uscat
- sare şi piper negru
ornare:
- 150 g iaurt degresat
- frunze de chives tocate
Mod de preparare:
Se pun sfecla, ţelina, ciupercile, ardeiul gras şi cartofii într-o oală mare şi se toarnă peste ele ulei. Se călesc la foc tare până când legumele încep să sfârâie. Se acoperă oala cu un capac, se reduce flacăra şi se mai lasă să fiarbă 10 minute.
Se adaugă coriandrul şi chimenul şi se mai călesc încă 1-2 minute. Se adaugă bulionul şi cimbrul şi se lasă să dea în clocot. Se reduce flacăra şi se mai fierbe înăbuşit 20 de minute, amestecând ocazional.
Se pune sare şi piper după gust. Se toarnă supa în castroane si se ornează fiecare bol cu iaurt şi ceapă verde.
Bors cu coriandru si chimen
Poftă bună!