Bors cu fasole si urzici
PrinteazaBors cu fasole si urzici din: fasole boabe, urzici, ceapa, morcovi, suc de rosii, bors, sare, piper, cimbru.
- 250 g fasole boabe alba
- 250 g urzici
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- suc de rosii
- 200 ml bors
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Fasolea o speli bine si o fierbi in mai multe ape. Legumele curatate le speli si le toci marunt. Intr-o oala adaugi legumele, acoperi cu un capac si lasi sa fiarba cateva minute. Urzicile le speli foarte bine in mai multe ape si le adaugi peste legume la fiert.
Cand au fiert toate legumele, adaugi borsul acru, fasolea fiarta in prealabil, sucul de rosii, sare, piper, putin cimbru si lasi sa mai dea un clocot. Borsul de fasole si urzici il servesti cald sau rece, alaturi de o ceapa.
Bors cu fasole si urzici
Pofta buna!