Bors cu galuste de mamaliguta
PrinteazaBors cu galuste de mamaliguta din: telina, ceapa, patrunjel, ardei, morcov, pastarnac, rosii, bos, ulei, sare, smantana, unt, mamaliga, telemea.
- 1 ţelină mică
- 1 ceapă
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 ardei graşi
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 4 roşii
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1 l borş
- 1 lingură ulei
- sare
- smântână
Pentru găluşte:
- 3 linguri unt
- 3 felii mămăligă
- 100 g telemea
Mod de preparare:
Cureţi rădăcinoasele, le speli, le tai cubuleţe şi le pui la fiert în 2 litri de apă.
După circa 20 de minute, adaugi ceapa decojită şi tocată mărunt, ardeii şi roşiile decojite tăiate în cubuleţe. Pui la fiert borşul într-un alt vas.
Când legumele au fiert, torni borşul şi uleiul, sărezi ciorba după gust şi presari verdeaţa fin tocată. Acoperi vasul şi pregăteşti găluştele.
Frămânţi mămăliga rece cu 2 linguri de unt. Iei în palmă bucăţi de dimensiunea unei caise, pui în mijloc o linguriţă de brânză rasă şi acoperi brânza cu mămăligă, modelând mici sfere.
Ungi o tavă cu restul de unt, aşezi găluştele şi le coci 20 de minute, la foc mediu, în cuptorul cald.
Aduci la masă porţii cu 2-3 găluşte în fiecare farfurie, alături de smântână.
Bors cu galuste de mamaliguta
Pofta buna!