Bors cu hribi uscati
PrinteazaBors cu hribi uscati din: hribi, varza, ceapa, faina, bors, verdeata, sare.
- 300 g hribi uscaţi
- 1 varză mică acră
- 1 ceapă
- 2 linguri făină
- 1 cană borş
- verdeaţă
- sare
Mod de preparare:
Speli hribii, îi fierbi, apoi îi laşi să se răcească. Speli şi varza acră în mai multe ape călduţe, o cureţi, o presezi hribi să se scurgă de zeamă şi o tai fideluţă, apoi o prăjeşti în ulei încins împreună cu ceapa tocată mărunt.
Când se aureşte, adaugi făina şi o căleşti, amestecând continuu. Tai apoi felii subţiri hribii fierţi, îi adaugi peste varză împreună cu zeama în care au fiert. Laşi la fiert, potriveşti de sare, adaugi borşul şi mai laşi să dea un clocot.
La sfârşit, presari verdeaţa tocată mărunt.
Pofta buna!