Borş cu legume umplute
PrinteazaBorş cu legume umplute din: oase, carne macra, orez, ardei grasi, dovlecei, rosii, oua, ceapa, ulei, bors, marar, sare, piper, marar sau patrunjel.
- 2-3 oase
- 600 g carne macră
- 100 g orez
- 6 ardei graşi (mai mici)
- 3 dovlecei
- câteva roşii
- 2-3 ouă
- 2-3 cepe
- 1 lingură ulei
- 11 borş
- mărar
- leuştean şi pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pui oasele la fiert în apă cu sare şi o ceapă tocată astfel încât să obţii o supă. Intre timp treci carnea de două ori prin maşina de tocat, prima dată simplă, a doua oară împreună cu ceapa rămasă, tăiată şi călită puţin cu o lingură de grasime.
Adaugi orezul opărit, o parte din verdeaţa tăiată mărunt, sare, piper şi albuşurile bătute. Amesteci şi cu această compoziţie umpli ardeii graşi curăţaţi şi dovleceii curăţaţi şi tăiaţi in jumătate cărora le-ai scos miezul.
Aşezi legumele umplute într-un vas larg peste care torni supa de oase şi laşi să fiarbă încet timp de o oră. Adaugi roşiile curăţate de pieliţă şi seminţe şi tăiate mărunt, borşul fiert separat, sare după gust, leuşteanul tăiat mărunt şi mai laşi să dea într-un clocot.
După ce iei oala de pe foc, dregi borşul cu gălbenuşurile amestecate cu verdeaţa rămasă tocată.
Poftă bună!