Borş cu perişoare de peşte

Printeaza

Borş cu perişoare de peşte

Ingrediente:Borş cu perişoare de peşte

  • 1,5kg peşte (crap)
  • 2 cepe medii
  • 1 leg. ceapă verde
  • 2 morcovi
  • 2 ardei graşi
  • l/2 felină
  • 2 linguri orez
  • l felie de pâine
  • 1 ou
  • 750ml borş
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 3 linguri ulei
  • 1 leg. pătrunjel verde
  • 1 leg. leuştean
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă peştele, se spală şi se scoate carnea de pe oase. Se pun fileurile obţinute să fiarbă în 2 1 apă sărată.

Când carnea a fiert, se scoate din zeamă şi se lasă la răcit. In apa în care a fiert peştele se adaugă ceapa tăiată foarte mărunt, ardeii tăiaţi în cubuleţe, morcovii şi ţelina, date pe râzătoare.

Se fierb 15 minute la foc mic. In acest timp, se dă prin maşina de tocat carnea de peşte şi pâinea înmuiată în apă şi stoarsă bine.

Se amestecă acestea cu oul, orezul opărit, cu sare şi piper. Din compoziţie se modelează perişoare cu mâinile umede şi se aşază pe o tavă stro­pită cu apă.

In supa care fier­be se adaugă pasta de tomate, borşul fiert separat, perişoarele, uleiul şi ceapa verde tăiată mărunt.

Se lasă la fiert 15 mi­nute, la foc mic, apoi se adaugă verdeţurile tăiate mărunt şi se lasă vasul, luat de pe foc, acope­rit, 15 minute la răcit, înainte de a servi borşul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.