Bors cu perisoare de pui, verdeata si ardei iute
PrinteazaBors cu perisoare de pui, verdeata si ardei iute din: piept de pui, orez, ou, sare, piper, smantana, bors, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, rosie, ardei, galbenusuri, sare.
Pentru perişoare:
- 500 g piept de pui, tocat
- 100 g orez
- 1 ou
- sare
- piper
Pentru ciorbă:
- 200 ml smântână
- 250 ml borş
- 2 morcovi
- 1 pătrunjel
- ¼ țelină
- 1 ceapă
- 1 roşie
- 1 ardei
- 2 gălbenuşuri
- sare
Mod de preparare:
Zarzavatul se spală, se curăţă şi se toacă mărunt. Se căleşte în ulei. Se adaugă peste el aproximativ 3 litri de apă şi se lasă să fiarbă. Separat, carnea tocată se amestecă cu oul, orezul, sarea şi piperul. Se fac perişoare de mărimea unei nuci şi se pun cu grijă în zeama fierbinte. Se lasă să fiarbă aproximativ 45 minute la foc mic. Se adaugă roşia, ardeiul şi sare.
Se probează perişoarele, daca sunt fierte şi se adaugă borşul. Se lasă să clocotească şi apoi se stinge focul. Separat, se amestecă gălbenuşurile cu smântâna şi zeamă fierbinte. Amestecul se toarnă în oala de ciorbă.
Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, după gust şi cu ardei iute.
Bors cu perisoare de pui, verdeata si ardei iute
Pofta buna!
Ce bine arata borsul asta!