Bors cu perisoare de vita si leustean

Printeaza

Bors cu perisoare de vita si leustean din: oase de vită, carne de vită fară os, ceapă, ouă, unt, leuştean, borş, ulei, sare.

Bors cu perisoare de vita si leustean

Ingrediente:

  • 1,5 kg oase de vită
  • 500 g came de vită fară os
  • 300 g ceapă
  • 3 ouă
  • 50 g unt
  • 2 legături leuştean
  • 500 ml borş
  • 200 ml ulei
  • sare

Mod de preparare:

Se pun la fiert timp de 5 minute oasele sparte, în apă rece, din când în când, când scade, completându-se cu apă fierbinte.

Carnea, împreună cu jumătate din cantitatea de ceapă, se toacă prin maşina cu sită deasă. Se frământă cu untul, verdeaţa tăiată mărunt şi ouăle.

După ce se dă formă perişoarelor, se pun la fiert în supă. Borşul, după ce dă în fiert, într-o oală separată, se amestecă cu supa şi se adaugă uleiul.

Se mâi lasă să clocotească, încă vreo zece minute, cu vasul acoperit, la foc potrivit. La servire, se presară leuştean tăiat mărunt.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Mi-ai facut ppofta de un bors cu perisoare, fac si eu 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.