Bors cu perisoare de vita si leustean
PrinteazaBors cu perisoare de vita si leustean din: oase de vită, carne de vită fară os, ceapă, ouă, unt, leuştean, borş, ulei, sare.
Ingrediente:
- 1,5 kg oase de vită
- 500 g came de vită fară os
- 300 g ceapă
- 3 ouă
- 50 g unt
- 2 legături leuştean
- 500 ml borş
- 200 ml ulei
- sare
Mod de preparare:
Se pun la fiert timp de 5 minute oasele sparte, în apă rece, din când în când, când scade, completându-se cu apă fierbinte.
Carnea, împreună cu jumătate din cantitatea de ceapă, se toacă prin maşina cu sită deasă. Se frământă cu untul, verdeaţa tăiată mărunt şi ouăle.
După ce se dă formă perişoarelor, se pun la fiert în supă. Borşul, după ce dă în fiert, într-o oală separată, se amestecă cu supa şi se adaugă uleiul.
Se mâi lasă să clocotească, încă vreo zece minute, cu vasul acoperit, la foc potrivit. La servire, se presară leuştean tăiat mărunt.
Pofta buna!
Mi-ai facut ppofta de un bors cu perisoare, fac si eu 🙂