Bors cu perisoare si legume
PrinteazaBors cu perisoare si legume din: carne de vitel, ceapa, usturoi, pesmet, ou, paste, fasole, rosii, bors.
- 500 g carne tocată de viţel
- o ceapă mică
- 2 căţei usturoi
- 75 g pesmet
- un ou
- 100 g paste
- 1/2 legătură mărar
- un morcov
- 200 g fasole păstăi congelată
- 4-5 roşii mici
- 2 cuburi concentrat de vită
- 500 ml borş
- sare
- pătrunjel, pentru servit
Mod de preparare:
Pentru perişoare, se amestecă bine carnea tocată cu oul, pesmetul, ceapa, mărarul şi usturoiul fin tocate. Se modelează perişoare. In doi litri de apă se desfac cuburile de concentrat şi, când clocoteşte apa, se pun perişoarele şi morcovul tăiat rondele subţiri.
Se reduce focul, se fierb 10 minute şi apoi se adaugă pastele şi fasolea păstăi. Se lasă 10 minute, apoi se toarnă borşul şi se pun roşiile. Se mai lasă 10 minute la fiert, apoi se adaugă sare, după gust.
Se aduce la masă cu pătrunjel deasupra.
Pofta buna!