Bors cu perisoare
PrinteazaBors cu perisoare din: oase de vita, carne de vita, orez, ou, sare, piper, bors, morcov, telina, ceapa. albitură, rosii, patrunjel, leuştean.
- 1 kg oase de vita
- 500 g carne macră
- 50 g orez
- 1 ou
- sare
- piper
- 1/2 l borş
- 1 morcov
- 1 ţelină mică
- 1 ceapă
- 1 albitură
- 200 g roşii
- pătrunjel
- leuştean verde
- 4 l apă
Mod de preparare:
Spargeţi oasele, spălaţi-le şi puneţi-le la fiert în 4 I apă cu 1 linguriţă cu sare şi ceapa tocată fin.
După 1/2 oră de fierbere, strecuraţi lichidul.
Separat, pregătiţi perişoarele din carnea tocată, 1 ou crud, sare, piper şi orez. Omogenizaţi amestecul, formaţi perişoarele şi fierbeţi-le în supă cu zarzavatul tăiat în cuburi mici.
După 15 minute de fierbere, puneţi roşiile curăţate de pieliţe şi tăiate.
Daţi vasul lâ o parte de pe foc, turnaţi borşul fiert separat, puneţi leuşteanul şi pătrunjelul; borşul de perişoare este gata.
Pofta buna!