Borş cu sfeclă roşie, fasole si cartofi
PrinteazaBorş cu sfeclă roşie, fasole si cartofi din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, ceapa, ardie grasi, sfecla rosie, cartofi, patrunjel, marar, leustean, rosii, bors.
- 1-2 morcovi
- 1 telina mica
- 1 radacina patrunjel sau pastarnac
- 2 cepe mari
- 2 ardei grasi
- 1 sfecla rosie de dimensiune medie
- 1/2 kg fasole verde
- 4-5 cartofi mari
- cate 1 legatura patrunjel, marar si leustean
- 2-3 rosii
- 1 l bors
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele. Dai sfecla pe răzătoarea mică, rupi fasolea în bastonaşe, tai morcovii, ţelina, albitura, ardeii şi ceapa în cubuleţe, iar cartofii în cuburi mari.
Dacă vrei ca legumele să fiarbă mai repede, le poţi da pe răzătoarea mare.
Intr-o oală cu volumul de cel puţin 3 litri pui la fiert legumele, în 1 1/2 litri de apă clocotită. Pentru a decoji mai uşor roşiile, le opăreşti într-un alt vas, după care le tai mărunt.
Când toate legumele s-au înmuiat, adaugi în ciorbă roşiile, borş după gust, amesteci şi laşi să mai dea în câteva clocote.
Pentru ca verdeaţa să-şi păstreze prospeţimea, o toci fin şi o presari peste fiecare porţie, numai în momentul servirii.
Borş cu sfeclă roşie, fasole si cartofi
Pofta buna!