Bors cu verdeturi
PrinteazaBors cu verdeturi din: loboda, salata, urzici, morcovi, bors, patrunjel, ceapa verde, stevie, pastarnac, oua, smantana, orez, leustean.
- 200 g lobodă
- 200 g salată verde
- 100 g urzici
- 200 g morcovi
- 1l borş
- 100 g pătrunjel rădăcină
- 200 g ceapă verde
- 100 g ştevie
- 100g păstârnac
- 2 ouă
- 100 g smântână
- 50 g orez
- 1 legătură leuştean
Mod de preparare:
Se curăţă şi se taie zarzavaturile mărunt, după care se pun la fiert în 1 xh litri de apă rece cu puţină sare. Cât timp fierb legumele, se spală verdeţurile, se curăţă şi se taie sau se rup frunzele. După ce aproape s-au înmuiat toate legumele, se adaugă verdeţurile.
Se spală orezul şi se fierbe pe jumătate, în 200 ml apă. După ce verdeţurile au fiert 5 minute, se pune orezul şi se potriveşte de sare.
In alt vas, se fierbe borşul îndepărtându-se spuma de câte ori este nevoie. Se toarnă treptat în ciorbă, gustându-se ca să nu iasă prea acră.
Intr-un bol, se bat ouăle cu smântână şi puţină supă. Se ia vasul de pe foc, se toarnă treptat amestecul în oală şi se amestecă încontinuu. Se presară leuştean proasp’ăt tocat.
Se poate servi ciorba şi rece.
Pofta buna!