Bors cu verdeturi

Printeaza

Bors cu verdeturi din: loboda, salata, urzici, morcovi, bors, patrunjel, ceapa verde, stevie, pastarnac, oua, smantana, orez, leustean.

Ingrediente:Bors cu verdeturi

  • 200 g lobodă
  • 200 g salată verde
  • 100 g urzici
  • 200 g morcovi
  • 1l borş
  • 100 g pătrunjel rădăcină
  • 200 g ceapă verde
  • 100 g ştevie
  • 100g păstârnac
  • 2 ouă
  • 100 g smântână
  • 50 g orez
  • 1 legătură leuştean

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se taie zarzavaturile mărunt, după care se pun la fiert în 1 xh litri de apă rece cu puţină sare. Cât timp fierb legumele, se spală verdeţurile, se curăţă şi se taie sau se rup frunzele. După ce aproape s-au înmuiat toate legumele, se adaugă verdeţurile.

Se spală orezul şi se fierbe pe jumătate, în 200 ml apă. După ce verdeţurile au fiert 5 minute, se pune orezul şi se potriveşte de sare.

In alt vas, se fierbe borşul îndepărtându-se spuma de câte ori este nevoie. Se toarnă treptat în ciorbă, gustându-se ca să nu iasă prea acră.

Intr-un bol, se bat ouăle cu smântână şi puţină supă. Se ia vasul de pe foc, se toarnă treptat amestecul în oală şi se amestecă încontinuu. Se presară leuştean proasp’ăt tocat.

Se poate servi ciorba şi rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.