Bors de carne de pui
PrinteazaBors de carne de pui din: pui, ceapa, telina, ardei, rosie, morcov, taitei de casa, bors, leustean.
- 1 pui mic sau 1/2 pui mare
- 1 ceapă
- 1 ţelină
- 1 ardei
- 1 roşie
- 1 morcov
- 100 g tăiţei de casă
- 1l borş
- leuştean
- smântână
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi puiul de tuleie şi fulgi, îl treceţi prin flacără, îl frecaţi uşor cu mălai şi-l spălţi cu apă rece. îl goliţi (dacă-i proaspăt tăiat), îl spălaţi cu multă apă rece şi-l tăiaţi bucăţi, îl puneţi la fiert cu apă rece.
Clocotiţi carnea 1 min, aruncaţi apa şi spălaţi bucăţile de came. Umpleţi oala pe trei sferturi, fierbeţi carnea 1/4 oră, adăugaţi zarzavatul tăiat fideluţă şi continuaţi 1/2 oră fierberea, cu oala acoperită.
Fierbeţi câteva minute tăiţeii de casă (îi faceţi din: ou, apă cât încape în 1/2 coajă de ou, sare şi faină, îi uscaţi şi-i păstraţi în săculeţi de pânză sau de hârtie), îi spălaţi cm apă rece şi-i răsturnaţi în oală. Săraţi, acriţi cu borş fiert separat şi spumuit, condimentaţi cu leuştean tocat şi trageţi vasul de pe foc.
Dregeţi cu smântână după ce borşul s-a răcorit 1/4 oră. Serviţi fierbinte, cu pâine sau cu mămăliguiţă, iar alături puneţi nişte ardei mici, iuţi.
Pofta buna!