Bors de cartofi cu leustean
PrinteazaBors de cartofi cu leustean din: cartofi, ceapa, morcov, telina, ardei, rosii, albitura, bors, leustean, patrunjel, ulei, sare.
- 1/2 kg cartofi
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 telină
- 2 ardei
- 5 roşii
- albitură
- 1 cană de borş
- leuştean
- pătrunjel
- 2 linguri de ulei
- sare
Mod de preparare:
Ceapa, morcovul, ţelina, ardeii, albitura se curăţă, se spală, se taie mărunt şi se înăbuşă în ulei. Se adaugă 2 l de apă şi se pun cartofii tăiaţi cubuleţe.
Când legumele au fiert, se adaugă roşiile tăiate mărunt, borşul şi uleiul şi se mai lasă să dea în câteva clocote. La sfârşit se adaugă verdeaţa fin tocată şi se potriveşte de sare.
Se poate servi simpla cu paine taraneasca sau cu smantana.
Pofta buna!