Bors de chitici
PrinteazaBors de chitici din: ceapa, patrunjel, pastarnac, morcov, telina, bors, ardei, rosii, leustean, cartofi, sare, piper, pescuti.
- 1 ceapă
- 1 pătrunjel
- 1 păstârnac
- 1 morcov
- 1 ţelină
- 1 1 borş
- 1 ardei gras
- 2 roşii
- 1 legătură leuştean
- 2 cartofi
- sare
- piper
- 1 kg pescuţi de un deget; porcuşori, obleţi, clenişori, cărăşei
Mod de preparare:
Zarzavatul şi legumele se grijesc, se taie bucăţi mari şi se pun la fiert în apa cu sare. Se curăţă peştişorii de maţe, solzi n-au ,când vegetalele au fiert se pun şi pescuţii să undească, 10 minute maximum, că-s fragezi.
Se toacă leuştean, se presară peste fiertură (diferenţa dintre borş şi ciorbă pare să fie nesemnificativă când zeama e acrită cu mult borş cam 1 litru moldovenii îi spun desigur, borş când e mai puţin borş, 1 pahar sau 1 ceaşcă, oltenii îi spun ciorbă).
Pofta buna!