Bors de chitici

Printeaza

Bors de chitici din: ceapa, patrunjel, pastarnac, morcov, telina, bors, ardei, rosii, leustean, cartofi, sare, piper, pescuti.

Ingrediente:Bors de chitici

  • 1 ceapă
  • 1 pătrunjel
  • 1 păstârnac
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • 1 1 borş
  • 1 ardei gras
  • 2 roşii
  • 1 legătură leuştean
  • 2 cartofi
  • sare
  • piper
  • 1 kg pescuţi de un deget; porcuşori, obleţi, clenişori, cărăşei

 

Mod de preparare:

Zarzavatul şi legumele se grijesc, se taie bucăţi mari şi se pun la fiert în apa cu sare. Se curăţă peştişorii de maţe, solzi n-au ,când vegetalele au fiert se pun şi pescuţii să undească, 10 minute maximum, că-s fragezi.

Se toacă leuştean, se presară peste fiertură (diferenţa dintre borş şi ciorbă pare să fie nesemnificativă când zeama e acrită cu mult borş  cam 1 litru moldovenii îi spun desigur, borş când e mai puţin borş, 1 pahar sau 1 ceaşcă, oltenii îi spun ciorbă).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.